perjantai 30. maaliskuuta 2012

Kelmeä ateria

Heräsin tänään 07.45. Että ehdin jutella äitin kanssa ennen kuin se lähtee töihin. Itse karkaan puoliltapäivin Helsinkiin ja tulen takaisin kun joudan (lue: toimeton opiskelija jota ei hyväksytä työttömäksi -> ei mitään tekemistä kun ei irtoa mistään mitään, fittan). Tänään on mun kohtalon päivä, koska kahdeltatoista selviää onko musta ylioppilaaksi vai ei. Mahassa kiertää! Apua, peukut pystyyn.

Kokkasin eilen taas äidille ja itselleni päivällistä.
Aloitin tekemällä vähän lohkoperunoita!

 Tosiaan, pilkoin aivan järkyttävän monta ja isoa perunaa tonne, sekosin laskuissa kun en muistanut laskea

 Kostutin perunat rypsiöljyllä

 Sekaan paprikaa, reilusti

 Sitten puristin sitruunan, tai sen mehut siitä


Oikean sitruunan mehun sekaan feikkisitruunamehua. Oon huomannut että käytän tota lähes joka ruoassa, oh my gosh, nyt täytyy keksiä joku uus kikka!


Pippuria perunoille...


...ja sitruunamehuseokselle


Suolaa perunoille...


...ja inkivääriä sitruunamehuseokselle


Sitruunamehua perunoille. Ei kaikkea!


No niin, eli kaadoin noin puolet mehuista (kuvassa jäljelle jääneet)


Perunat pellille! Tai, leivinpaperi väliin, heh heh


Perunat pellillä ja leivinpaperilla uuniin keskitasolle 200 asteeseen. En muista kauanko niitä siellä pidin, mutta tuli ihan jees


Pannulle lämpiämään rypsiöljyä


Mulla oli siis lähtökohtaisesti tarkoitus tehdä yllä näkyvistä porsaan fileistä (tai mitä lie pihvejä, en tiedä) jotain sapuskaa. Lähdin siis tekemään niille jotain epämääräistä marinaadia, eli kaadoin loput sitruunamehut possujen sekaan


Lisäsin jonkunlaisen reilun lusikallisen hunajaa


Sitten vähän sekoitin. Jee


Pippuria jälleen, myös possuille!


Ja kanssa tabascoa


Sekä ruokasuolaa (NaCl)


Possut kuumalle öljytylle pannulle porisemaan. Sekaan kaadoin siitä marinaadikiposta nuo nesteet mitkä lie


Jätin hetkeksi (en mittaa aikoja mistään, oon kova jätkä) kannen alle hautumaan


Hämmensin pottuja uunissa. Tein sen toisenkin kerran mutta en jaksanut ottaa kuvaa


Porsaat on ready!


Mun päivällinen siis. Huomatkaa possujen marinadikastikkeen asettelu kello kymmenen kohdille!


Tulos: En tiedä miten tämän sivistyneesti sanoisi mutta possut oli aivan järjetöntä saissea. Käsittämättömän pahan makuista. Meinasi itku tulla kun hampaat irvessä mussutin nälkääni tuota. En tiedä mikä meni pieleen, kai se sitruuna? Onhan noita possuja hunajamarinadissa, ainakin kaupassa, kai? Äiti oli vitsikäs kun katsoi possuja että mitäs näille on tehty, näyttävät kovin kelmeiltä. Kelmeä sanana on mun mielestä aika no, ei mikään herkullisin ruokaa kuvaava adjektiivi! Voi että, maha täyttyi mutta nyt on pakko sanoa että Älä ikinä koskaan kokeile tätä kotona.


Toisaalta, perunat oli ihan syötäviä. Ja tarpeeksi suolaa ja pippuria niin meni tuo possukin alas.. Luoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti