perjantai 16. maaliskuuta 2012

Lahjus YTL:lle

Huh! Olin aamupäivän a-englannin ylioppilaskijoituksissa ja voi tätä helpotuksen ja omahyväisen itseylpeyden määrää, kun olen vihdoin sen tehnyt. Sitä ällää odotellessa.. Heh, huumorilla. Ainakin kunnioitin rakkauttani ruokaan järkyttävällä määrällä eväitä! Tai kun katselen muiden syömisiä (mehupullo ja omena, tjms) huomaan kuuluvani siihen pieneen enemmistöön joka ei aio jäädä nälkäiseksi. Söin pari leipää, hedelmäsalaattia, suklaata sekä join vajaan pannullisen kahvia.. 

Eilen tylsää päivääni piristi ihana Lotta joka poikkesi kahville ja jäi auttamaan ruuanlaitossakin! Me kaksi mestarikokkia teimme maailman parasta bologneesea. Itsehän tossa syksymmällä jäin vajaaksi pariksi viikoksi yksin kotia pitämään, ja fiksuna tyttönä parin ensimmäisen päivän jälkeen ostin 2 kiloa jauhelihaa, pönäkän Dolmiota ja pyöräytin jättibolognesen, pakastin osan ja osan jätin jääkaappiin. Joka päivä keitin pastat ja lämmitin vähän bolognesea. Viimeisinä päivinä tursoi ihan korvista ulos ja viikon kohokohta oli syödä kaverin luona uunilohta!! 

Ensiksi otin viisi tomaattia ja poistin niistä nuo kannat


Sitten kattilaan kiehumaan tomaatit. Lotta pilkkoi meidän järkyttävän hyvällä sipulipilkkurilla yhden ison sipulin tuohon pannulle öljyn sekaan


Jauhelihaa pannulle


Tomaatit näyttää valmiilta! Silleen ujolla kädellä vähän kalastelin tomaattejen kuoria tuolta pois (tietoisku: sitä sanotaan kalttaukseksi), mutta en kaikkia jaksanut. Hyvää tuli ilmankin (spoilaus)


Lotta laittoi jauhelihan sekaan pippuria


Valutin tomaateista vedet pois, iskin ne kulhoon ja sauvasekoittimella survoin. Kävi vähän samalla lailla kun viikolla tapahtuneen perunanaurispyreen kanssa, kun en jaksanut tarpeeksi tarkkaan kaataa, tuosta mössöstä tuli jumalattoman löysää. Älköön kukaan toistako kyseistä virhettä


Löysä tomaattisose pääsi jauhelihan sekaan pannulle


Sekaan vähän tomaattipyrettä semmoisesta tuubista


Sitten tommonen tetrallinen tomaattimurskaa


Vähän suolaa


Ja tabascoa (sai laittaa ihan reilusti kun oli noin sammiollinen tuota ruokaa)


Ja basilikaa! (sama huomautus kuin edelliseen kuvaan)


Sitten mun lemppari eli parmesaania!! Tätä löytyy hienona raasteena ja karkeana raasteena ja lastuina mutta paras on tuommoinen mötikkä mistä höylää itse! Tulee hyvä maku ja mm. Usein kun saan tuommoisen juustokolmion käsiini, mupellan sen pikkuhiljaa siinä ruuanlaiton/tv:n katselun/facebookkaamisen/tjms ohessa. En usko että tuostakaan on mitään enää jäljellä (myisivät isompia pakkauksia)


Pastat kiehumaan! Käytettiin tagliatelloja, jotka on (ainakin omasta mielestäni) näyttävämpiä kuin "normaali" nauhaspagetti. 


Vielä vähän maustetta kastikkeeseen, oliiviöljyä! Lisäksi lisättiin tässä vaiheessa vähän suolaa, pippuria ja tabascoa.


Kun pasta on valmista ja valutettu, sekaan vähän öljyä (rypsi)...


...sekä basilikaa. Öljyn avulla basilika sekoittuu tasaisesti sekä pasta ei myöskään kökkäröidy niin helposti kuivuttuaan (tai siis, öljy kosteuttaa -> pasta ei kuivukkaan)


!!! Gordon Ramsaykaan ei voisi kieltäytyä! Huomioikaa päälle siipaloidut parmesaanilastut, ne viimeistelee kokonaisuuden!


Tulos: Mulle ainakin maistui, enemmän kuin hyvin! Bologneesessa parasta oli tuoreet tomaatit (ei purkkimakua) ja sitten alun arkailun jälkeen kun laitettiin lopulta ihan ronskisti etenkin suolaa ja tabascoa, niin maku oli vertaansa vailla! Lottakin tykkäsi! Muilta syöjiltä koitin kanssa vähän kalastella kehuja, mutta vastaukset olivat "joo ihan hyvää oli" -luokkaa, joten en nyt pääse niillä retostelemaan. Mutta hei, ainakin meillä oli kivaa ja meistä se oli hyvää!



2 kommenttia:

  1. Voi että, ihanaa ku oot alkanu taas kirjottaa :)! Ja tää sun blogi on kyllä tosi jees! Kyllä susta vielä kokki tulee ;D

    VastaaPoista