torstai 15. maaliskuuta 2012

Tuoretta ja raikasta

Soitin äitille eilen päivällä, ja kysyin jos se tahtoo jotain purtavaa kun tulee töistä. Tahtoi salaattia, ja päätin tehdä sitten ihan kunnolla hyvä salaatin, eikä mitään omenapurjoappellsiinirucola salaattia, jolle mun kaveritkin on naureskellut. Ja joo, olihan se aika.. mielenkiintoinen.

 Tämän salaatin aloitin porkkanalla. Pilkoin yhden kappaleen, enkä edes hipaissut sormiani

 Yksi omena (en jaksanut kuoria, pilkoin kuorineen). Mukavan makeita omenia, pidän kovasti. Jotkut omenat on happamia tai kirpeitä eikä mitään makunautintoja.

Sekaan vähän paprikaa. Pilkoin ehkä neljä siipaletta tuosta puolikkaasta, joka näkyy kuvassa etualalla leikkuualustalla.

 Sitten tomaatti ja vajaa 10 cm pötkö kurkkua. Myönnän, mielikuvituksetonta.

Sitten sekaan muutama kourallinen tuollaista salaattisekoitusta, sielläkin tais olla vähän rucolaa (mutta se ei ollut lainkaan kuivakkaa, ainakaan) plus jotain rikkaruohoja tjms, ei lainkaan pahoja kuitenkaan. Ton salaattisekoituksen lisäksi jauhoin vähän ihan normaalia jääsalaattia mukaan. Tosi vähän


Kauniit värit ainakin, tosin joudun pahoittelemaan kuvien laatua, sillä koitin ottaa viimeisillä kunnon luonnonvaloilla näitä, ja ei ollut ihan tres bien valaistus. 


Tulos: Tosiaan, lautasella lisäsin salaattiin aavistuksen balsamicoetikkaa ja lisäksi raejuustoa (olenhan kamala salijuntti, tarviin kamalasti _protskuu). Kokonaisuutena näillä lisäyksillä maistui yllättävän hyvältä annos ollakseen vain salaattia, yleensä kartan pupunruokaa, pidän kyllä hedelmistä ja porkkanoista jne pelkilteen, mutta kun syödään päivällisellä salaattia, skippaan sen usein. Äitikin kehui, että oli raikas salaatti! Ruokasammanhan (<- onkohan edes sana) saisi vielä, kun raejuuston tilalle tai lisäksi iskisi vielä kalaa/kanaa/pihvin/mitä vaan, juustokuutioita/pähkinöitä.. avokadoa!! Oih, laitampa korvan taakse, että ensi salaattiini tahdon ainakin avokadoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti