keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Mitä serkumpi sen herkumpi

Eilen kävin koululla syömässä (ja seurustelemassa) ja bussissa kotiin päin törmäsin mun serkkuun joka asuu lähellä meitä. Mentiin juomaan kahvit niiden luokse. Ylempi taho siitä talosta sitten delegoi mut ruuanlaittoon (mielelläni sen tein!) ja ruvettiin yhdessä serkun kanssa laittamaan kalaa, joka oli jääkaapissa.

 Se näytti ensin kovin epäillyttävältä. Tai no, raa'alta kalalta. Se oli ihan todellinen kala, tosin pää ja pyrstö oli poistettu sekä se oli puolitettu sillä lailla kahdeksi isoksi fileeksi. Jotain kovaa entisen pään puoleisessa päässä kuitenkin oli ja minä sitten meistä isompana tyttönä ammattimaisin (lol) ottein raivolla irroitin sen veitsellä meidän ruuastamme pois.

Puolikas kala kuumalle pannulle, vähän öljyä ja reilusti voita. Yllä olevassa kuvassa voidellaan kalafilettä kuumalla rasvalla, nam

Vähän mausteita päälle, kun kala on vähän aikaa porissut voissa. Laitettiin mustapippuria sekä suola, ja lisäksi jotain vihreää yrttiä, joka oli nonparellipurkissa. Lottoan edelleen vahvasti, että se oli tilliä, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole.

 Lisäksi vähän tuoretta (osa kynsistä oli homeessa, heh..) valkosipulia. (Kello yhdessätoista valkoisia kökkäreitä!)

 Sitten käsinpuristettua sitruunamehua, kannattaa varoa siemeniä, joita sitruuna tiputtaa. Noukin ne lusikalla pois.

 Sitten juustohöylällä raastettua sitruunan kuorta tuoreesta sitruunasta. Näyttää hyvältä, maistui kovin happamalta!


 Sekaan yksi kuorittu ja pilkottu porkkana.

 Lisukkeen aika: Perunanaurispyre tulossa! Kiehuvaan veteen isketty viisi pilkottua ja kuorittua perunaa sekä kolme kuorittua ja pilkottua naurista.

 Toinenkin puoli kalasta saa saman käsittelyn kuin edellinen (porkkanoita lukuunottamatta)

 Perunanaurispyre tulossa. Blondi serkkutyttöni kaatoi vesiä pois juureksista, ja totesi kesken homman että hei, sinnehän saa jäädä vähän vettä että soseesta tulee soseista. Niin kai, hän juoksi vessaan ja menin katsomaan minkä verran sitä vettä oli jätetty.

Kuten kuvastakin näkyy, eroa vesimäärään, missä juureksia oli keitetty, ei ole paria desiä enempää. Kaadoin KAIKKI vedet pois, jotka sain vain kaadettua.

 Sekaan voita, ja muussaamaan!

 Keksittiin välissä tehdä myös täytettyjä paprikoita! Ilman kokemusta/reseptiä

 Ensin siemenet pois ja huuhtelu.

 Paras vaihe, enkä ikinä uskonut että tämä olisi onnistunut, mutta paprikoihin vettä ja riisiä ja uuniin keskitasolle paistumaan! Vesi kiehuu -> riisit keittyy!


 Mitään aikaa ei mitattu, annettiin paprikoitten kiehua riisineen uunissa kunnes näyttivät tältä, kuin yllä olevassa kuvassa. Lisättiin lusikallinen feta-juustoa ja iskettiin vielä hetkeksi uuniin, jotta feta sulaisi hieman. Aikaa ei taaskaan otettu, mutta fetan kanssa paprikat olivat alle 10min, mikä oli ehkä hieman liian vähän, sillä feta ei sulanut laisinkaan.


Tadaa! Mitä komponentteja lautasella onkaan.

Tulos: Perunanaurispyre oli kokkareista, löysin jopa kokonaisen nauriinpalan omasta annoksestani. Paprikat olivat yllättävän hyviä, riisit just täydellisen kypsiä, ne fetat olis voinut olla sulaneempiakin. Täytettä olis voinut olla enemmänkin, meinattiin laittaa semmosta salsakastiketta mutta se unohtui siinä vilskeessä. Porkkanat oli hyviä!! Kalakin jees, tosin hieman kuivakkaa (varsinkin eka filee kellui pikkulämpösellä pannulla kamalan kauan), mutta maukasta, sitruuna tuli hyvin esiin. Ja se vihreä mauste oli luultavasti tilliä, koska maistui hyvältä. Ruodot olis ollut ehkä fiksua nyppiä irti kun kala oli vielä raakaa, sillä niitä oli kamalasti.

Täti ihan soitti jälkikäteen ja sanoi että hyvää ruokaa oli! Jes hyvä me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti