tiistai 3. huhtikuuta 2012

Heiluta sitä kinkkua

Palauduin eilen Jyväskylään viikonloppuiselta Helsingin reissulta. Blogin teemaa ajatellen on pakko mainita, että perjantaina käytiin syömässä yhden serkun kanssa suomalaisessa Kaarna -ravintolassa jossain niistä Helsingin lukuisista ostoskeskuksista. Söin alkuruuaksi perunarieskaa höystettynä smetanalla, mädillä sekä sipulinpalasilla. Ihan mieletöntä! Pääruuaksi otettiin kanssa molemmat salaatin tyyppinen annos, missä oli siikaa, lohta, katkarapuja taivaallisessa kastikkeessa, kananmunaa, minitomaatteja, salaattia sekä päällä paahtoleipä. Aterialle suositeltu valkoviini kruunasi kokonaisuuden!!
 
Tänään aamulla salilla kaverin kanssa, voi että tuli ahkera olo kun ajelin himaan päin, katsoin kelloa ja se oli kaksitoista ja olin jo saanut jotain aikaiseksi! Päätin sitten suihkunraikkaana vääntää nälkääni jotain kelpo syömistä, ja Kaarnassa syömästäni pääruuasta inspiroituneena sain loistavan idean tehdä possuista salaattia.

 Koska olen nykyään maailman paras kananmunan keittäjä, aloitin iskemällä munan keittymään sekä öljyä pannulle. Se ei näy kovin hyvin, mutta kuvitelkaa öljyinen pannu tuohon oikeaan alanurkkaan

 Seuraava projekti siis krutongit, pilkoin kolme siivua äitin tekemää leipää

Edelliset näteiksi kuutioksi (ja vähän muruiksi), näin!

 Löysin jääkaapista (oletettavasti) possunpihvejä, paistettuja. Otin puolitoista semmoista...

 ...ja pilkoin nekin kuutioiksi. Kuutiot on nyt päivän teema!

 Pari savukinkkusiivua

 Sekä pari paksua siivua polarjuustosta

 Yllä mainitut kuutioiksi. (Jee!)

 Krutongin alut kuumenneelle pannulle, öljyä sekaan!

 Yksi kauniin punainen tomaatti (tomsu)

 Muutama lehtinen jäävuorisalaattia

 Sekä paloittelutauko! Kivan näköistä kun kaikki on palasina

Tässä Niksi-Sofian munankeittovinkki nro 1! Huuhtele kuuma kananmuna kylmällä vedellä, kuoret irtoaa nätimmin!

 Kunnon huuhtelut! Niin ettei se polta enää näppejä.

 Mulla nyt kävi semmonen äksidentti että mun kahdeksan minuutin muna jäi raa'aksi!!! En jaksanut enää keittää vettä (olinhan heittänyt ne jo viemäriin, kamalaa veden tuhlausta), joten keksein vaihtoehtoisen ratkaisun:

 Kaivoin märät keltuaiset pois!

 Tämmöistä jälkeä. Olin tyytyväinen oma-aloitteisuuteeni, en muutenkaan pidä keltuaisesta kovinkaan.

 Munat pilkottuna kaikki kuutiokomponentit valmiina! Ei kun kippoon ja sekaisin

 Viimeistellään vielä pippurilla...

 ...sekä oliiviöljyllä

 Voilá!

Tulos: Nyt en voi kuin kehua. Oli aivan mielettömän hyvää!! Ainoana miinuksena salaattia sekä tomaattia oli hieman liian vähän, eli en mitään radikaaleja muutoksia tekisi. Gutaa!

Heheh pakko vielä todeta että hämmennyin kamalasti kun menin ottamaan alinta kuvaa meidän olohuoneeseen (siellä on paljon parempi valo kuin keittiössä), ja meidän semmoinen jykevä pääpöytä oli käännetty eri päin kuin mitä se on aina ollut! Suu loksahti auki ja meinasi salaatit lentää seinään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti