keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kurkku kipeänä aamuun ankeaan

"...kuka käski mennä alasti nukkumaan?" Ei, en nukkunut alasti vaan pitkänhihainen paita päällä. Kyllä, nukuin kamalan huonosti. Ja kyllä, aamulla oli kurkku kipeänä, voi tätä kurjuutta. Muutama mukillinen kuumaa mustaherukkamehua kamalassa koomassa sekä yskänlääkettä, niin aloin olla valmis taas kentille! Keksein tehdä tuorepastaa ihan siksi, että olen nähnyt sitä teeveessä tehtävän usein ja se on näyttänyt hauskalta. Löysin meidän yhdestä kaapista kirjan nimeltä Pastaruokia, ja ryhdyin toimeen.

Ohjeita siis. Hmm, jänskätti tässä vaiheessa!

"Pastan valmistus jauhoista, munista, öljystä ja suolasta on todella helppoa, jos vain käytetään riittävästi aikaa ja seurataan muutamia perussääntöjä.--"

"-- 4 hengelle tarvitaan 200-300g jauhooja, 2-3 munaa, hieman suolaa ja 2-3tl öljyä.--"

Jauhojen mittaus, voi että. Kaivoin kylpyhuoneesta henkilövaa'an jota yritin saada reagoimaan pariin sataan grammaan jauhoja sekä kipon painoon. Tuloksetta (!!?!!!?!) Raivostuin melkein mutta sitten rauhotuin. Annoin siis asian olla.

Tein x määrästä jauhoja tuommoisen kupin pöydälle

Lisäsin munan (löysin vain yhden, buhuu)

Sekä vähän tarvittavaa enemmän öljyä, koska vähäinen munamäärä

Sitä suolaa vähän.

"--Ainekset sekoitetaan sormin sisältä ulospäin. Jauhot "padotaan" vasemmalla kädellä, etteivät munat (krhm) pääse valumaan syvennyksestä."

"--Taikina vaivataan kämmenjuurella: se painetaan litteäksi, taivutetaan yhteen, painetaan jälleen litteäksi jne., kunnes taikinasta 10-15 minuutin kuluttua tulee kiiltävää ja joustavaa.--"

"--Taikina saa levätä tunnin ylösalaisin käännetyn kulhon alla."

En todellakaan jaksanut odottaa tuntia. 40 minuuttia about, ja sekin oli minulta paljon kärsivällisyyttä!

Siinä pastan oleentuessa kulhon alla, etsin epätoivoisesti jääkaapista jotain lihaperäistä, mutta löysin vain salaattiaineksia. Väsäsin siis pastan kanssa salaatin. Aloitin kauniista punasipuleista, pilkoin ne renkaiksi noin ikään

Keskikokoinen omena palasiksi

Muutama viinirypäle, puolitettuina

Oliiveille sama kohtalo kuin viiniksille

Ja lopuksi vähän Friseesalaattia (ei hajuakaan miten tuo normaalista muka eroaa, kai on vain kasvatettu jossain Obaman vaimon top secret -kasvihuoneessa)

Tunti (40 min, vajaa) kulunut

"--Taikina kaaviloidaan jauhoitetulla alustalla mahdollisimman ohueksi.--"

(Irroitin vähän reunoja kun en saanut niitä kaulittua tasaisiksi, ja söin, oli muuten ihan älytöntä herkkua, söin varmaan neljäsosan. Ok en ihan, lähes, tai suunnilleen)

"--Taikinasta leikataan halutun levyisiä suikaleita.--"

Ohjeessa ei keittämisestä sanottu mittään, joten keitin vettä (lisäsin vähän öljyä sekä suolaa) ja iskin suikaleet sinne about kolmeksi minuutiksi

Keiton jälkeen valutin pastat ja lisäsin vähän basilikaa (varma mauste pastan kanssa, mm!)

Ja tättärää! Lisäsin joukkoon vielä tummaa Balsamico -salaatinkastiketta, salaatille lähinnä

Tulos: Pakko nyt sanoa että tällä kertaa aliarvioin itseni ja pahasti! Kuvittelin saavani aikaan jonkun kammottavan kemiallisen reaktion tämän projektin myötä, mutta pieleen meni kuvitelmat! Pasta oli ihan loistavaa. Tai no, vähän ehkä paksua ja osa liimautui hieman toisiinsa, mutta maku oli ihan mielettömän bueno! Raakana ehkä vielä parempaa, voisin alkaa ihan yleisesti nassuttamaan raakaa pastataikinaa. Salaatti oli bra kanssa, vähän erikoisempi kun normaali. Tomaattia oisin kaivannut koska pasta (ei ollut, nyyh) ja joku mozzarellajuusto olis kanssa ollut varmaan hyvä lisä. Sipulit oli ihan tujuja, en tiedä kuuluuko niitä syödä raakana vai pitääkö niitä jotenkin desinfioida..? Tosin, tässä tapauksessa oli vaan kiva kun oli vähän jotain potkua.

Hyvillä mielin lähdin töihin tämän ruuan jälkeen! Hihih

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti