sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Sunnuntaikokkailuja perhepiirissä

Tänään tuossa päivällä tehtiin mun puolipikkuveljen kanssa makaronilaatikkoa! Sain olla vähän se master chef kun käskytin pienempää.. Heh.


Ensiksi käskein sitä kuoria pari sipulia, itse olen niin yliherkkä sipulille, itken jo niiden näkemisestä, herkkä tyttö kun olen.


Itse laitoin pannulle öljyä lämpiämään sekä vettä kattilaan


Sillä välin oltiin saatu sipulikriisi aikaiseksi!! Toinen ei osannut käyttää tuota aiemminkin mainostamaani supersipulinpilkontalaitetta oikein, eli siinä missä sipulit täytyy puolittaa ennen kuin ne pääsee tuohon käsittelyyn, hän oli kokeillut laittaa niitä kokonaisina. Sotkuhan siitä tuli mutta saatiin silti kaikki sipulit pannulle ja ihan siististi lopulta, pientä kevennystä vain vakavaan (?) kokkaamiseen


Sipulit siis kuumalle pannulle!


Jauhelihaa, kamalasti jauhelihaa!


Makaronit kiehuvaan veteen sekaan


Sillävälin kun makaronit kypsyi ja jauhelihat ruskistui, voideltiin vuoka


Minä iskin käsiksi munamaito -operaatioon! Aloitin sen parilla munalla


Pari desiä maitoa sekä sekoitus


Paprikamaustetta!


Pippuria vähän


Suolaakin


Makaronit ready! Valutin ne ammattimaisin ottein, tiskirättikin koitti luiskahtaa niiden sekaan, mutta en antanut sen pilata meidän makaronilaatikkoa!


Valutuksen loppuhuipennus, voi että


Voideltuun vuokaan pohjalle osa makaroneista



Päälle jauhelihaa


Edellä mainitut tekovaiheet toistettiin pari kertaa, jonka jälkeen munamaito vuokaan


Mm! Paistoa vaille valmis


225 asteeseen vajaaksi tunniksi paistumaan


Ja noin! Hyvin me se handlattiin.


Pitää nyt rehellisesti sanoa, että en vielä tiedä miltä tuo maistui, koska en kehdannut syödä sitä päivällä, että siitä riittää mulle huomiseksi töihin evääksi (muuten olen aivan raunio sen vajaa 10h työpäivän jälkeen..), mutta lupaan kyllä kertoa myöhemmin! Ainakin se tuoksui ja näytti nannalta! Ja ei voi olla läpeensä paha kun me tehtiin se.


___


Tulos: Oli kyllä nannaa, työpäivän piristys! Ehkä nautinnon vähän pilasi mikrotus ja sen jäähtyminen kun en kiireiltäni ehtinyt rauhassa pureskella ruokatauolla, vaan täytyi sitten töitten ohessa tunnin sisään syödä tuo, jolloin pääsi vähän jäähtymään. Mutta ehdottomasti hyvää! Muutama palanut jauhelihakökkö sieltä löytyi ja työkaveri kysyi että onko munamaitoa ollenkaan ( :( ) kun sitä ei kuullemma näkynyt. Mutta mulle maistui ja huomiseksikin jäi, jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti