sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Unelmia ja lihapullahommia

Viikon päästä olen todennäköisesti hieman nestehukkainen, väsynyt sekä onnellinen, virallisesti valtuutettu käyttämään valkolakkia erinäisinä juhlapäivinä, jne! Toisin sanoen mun yo-kekkerit lähestyy, niitä on ootettu ja suunniteltu ja epäilty tuleeko ollenkaan, mutta kyllä se sokea kanakin lopulta jyvän löytää! Tulokset ei tietty päätä huimanneet, mutta jos onnellisesti käy ja vahingossa pääsenkin jatko-opiskelemaan ammattikorkeaan (mihinkä pääsykokeetkin jo kolkuttelee!) niin eipä nuilla niin väliä. Enää täytyy toivoa että ne kokeet menee hyvin tai vaihtoehtoisesti että muut hakijat ovat luusereita.

Tosiaan, kekkereitä varten eilen kasasin muutaman lihapullan, äitin avustamana.

Ensiksi operaatio sipulinpilkonta. Kuullostaa helepolta, mutta auta armias mikä soppa syntyi. Lisäksi vihaan sipuleita, taidan olla vähän yliherkkä mutta ne itkettää mua suhteellisen vähäisen kontaktinkin jälkeen..

Syy, miksi sipuleista tuli ongelma: Hajotin meidän sipulinpilkkojan ja siinä rytäkässä siihen jäi kiinni erittäin tiukasti suurinosa ensimäisestä sipulinpuolikkaasta! Seuraavana kuvasarja taistelusta minä vs. sipuli


Mun apuväline oli veitsi

Paremmalta näyttää jo!

Voitto!!

Seuraava rikkinäisen leikkurin uhriksi joutunut sipuli oli ikävän näköinen. Heh, kovin relevanttia

Äiti sitten lopulta käski mut kauppaan ja pilkkoi tällä välin sipulit (ämpäriin). Tiedä sitten miten nuo on pilkottu, mutta siistiä jälkeä tuli, eikä sen enempiä edes kinosta

Pannu sipuleitten kuullotusta varten lämpiämään, ja öljyä toki

Sipulit pannulle

Entiseen sipuliämpäriin kumosin kolme purkillista kermaviiliä

Neljä kananmunaa kermaviilien sekaan

Lisäksi rouhittua mustapippuria

Sekä ruusu(?) suolaa, oli hämmentävää, tuo oli vaaleanpunaista, koitin saada siitä sopivaa kuvaa mutta eipä se oikein edukseen esiintynyt..

Persiljaa kanssa, suhteellisen monitulkintaisen näkönen pussi

Sekottelin mukavasti kermaviili-muna-mausteet hässäkän smoothiksi

...Sekä lisäsin yllämainittuun kuullottuneet sipulit

Nyt päästiin asian ytimeen eli ämpäriin kaiken muun joukkoon 3-4 kg jauhelihaa (en muista tarkkaan mutta ihan mauttoman paljon sitä oli)

Vaivasin omin pikku kätösin lihan tuonne mausteitten yms joukkoon

Ja taikinasta pyöriteltiin äitin kanssa yhteistyössä 288 lihapullaa

Koska aluksi selitinkin, että pullat oli tulevia valmistujaisjuhlia varten, en saanut kuin yhden maistiaisen. Viritin siitä sitten coctailtikun sisältäen alhaalta ylös, sen lihapullan, Oltermanni -siivun, maustamatonta tuorejuustoa sekä tomaattiviipaleen.

Tulos: Oli muuten hyvä coctailtikku! Tuon jälkeen teki mieli vetää muutama lisäksi, mutta en viihtinyt tosiaan koska noilla pullilla on tarkoitus. Lihapulla nimenomaan oli perushyvä, sopiva suola, pippuri, jne. Oikein herkullista, tervetuloa vaan juhliin ruokittavaksi! Pakko vielä kehaista itseään, kun tosiaan tuohon tikkuun kaivoin viiden sekunnin mielijohteesta jääkaapista, niin osasin kyllä hyvin valita, ihan loistava yhdistelmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti