keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Tulisilla hiilillä

Tänään kävin ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa! Siellä kävin valintakokeessa 2-tahtikoneille haisevien kovien jätkien seassa, ammattikouluun. Väsy riivannut tässä illan mittaan kun tien (raiteen) päälle lähdin kuitenkin jo niinkin kamalaan aikaan kuin 5.20, itseäni ja äitiäni (kahden kotosalla kerrankin, miehet poissa jaloista) virkistääkseni päätin koeajaa meidän uuden (g)rillin!

Alkuun toinen pääraaka-aine eli tomsut! Kolme kappaletta, yksi mulle, kaksi äitille

Tomaateista hatut irti (kaunein ottein!) sekä sisukset ulos ja ulkoiseen kippaan

Tomaatin hatun kanta irti

Edellä mainitut tein siis kaikille kolmelle tomaatille, sitten siirryin pilkkomaan pari pepperonia, niistäkin kannat kattoon ja irti

Kuuluisa kippa, näkyy yllä olevassa kuvassa noin kultaisen leikkauksen kohdilla, sinne siis myös pepperonisilppu sekä tujaus mediumi salsaa

Seuraavaksi sekaan vajaa neljäsosa punasipulia, silvottuna. Olen ehkä maailman kynysin sipulinpilkkoja, aina tulee epämääräisiä kappaleita jotka eivät ole kokoluokaltaan edes samoissa yksiköissä, hmph! Lisäksi itken heleposti, ja silmiä kirvelee ja sit ei oo enää kellään kivaa

Edellä silputut sipulit siis kanssa siihen mainittuun kippaan, setti sekaisin ja tomaattikuppien täytteeksi!

Täytteen päälle lepäämään vielä siivut Mustapekka-juustoa

Hatut takaisin tomsujen päälle...

...ja ympärille foliokääreet!

Kuinka valloittavia nyyttejä!
Seuraavaksi parit makkarat esiin

Makkaroihin toiselle puolelle pikkuhalkioita sekä toiselle puolelle kolme isoa halkiota (makkaraa kuitenkaan halkaisematta), kuten kuvassa demonstroin (siis isoa halkiota, hox!)

Jälleen Mustapekka esiin, eli tungetaan isoihin halkioihin juustosiivut, tai jos ei siivua niin tungetaan muutenvaan

Kas noin!

Tämän jälkeen molemmat komponentit grilliin lämpiämään

Grillissä sopiva aika, hieman sadan asteen yläpuolella, ja nättiä tullee! Tomaattini iskin kauniisti ajatellen tuorebasilikapedille, ripottelin myös vähän oliiviöljyä siihen sekaan.

Tulos: Tomaatit olivat aivan taivaallisia!! En muista mistä kasviksesta olisin taas vähään aikaan noin nauttinut! Ihan hurjan hyvää, ai että! Äitikin kehaisi tomaattia pienen onkimisen jälkeen. Makkara oli jees, makkara on aina jees, tuo juusto tosin oli muuttanut olomuotoaan jotenkin sulaneen sijasta jauhoiseksi (?) tjms, vaikea selittää. Oli miten oli, ainoa miinus tällä kertaa! Olen niin ylpeä ihtestäni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti