torstai 19. heinäkuuta 2012

Suu makeaksi

Tänään toin niin sanotuksi työt kotiin, noin vitsikkäästi ilmaistuna, toisin sanoen ostin itseltäni puoli litraa mustikoita, ne inspiroi mua niin paljon! Tuli eilen ja tännäänkin kamala himo mustikkapiirakkaan, joten päätin pyöräyttää semmoisen. Velipuolen avustuksella!

Ne mustikat, ai että! Herqqua isolla ja pehmeällä Q:lla
Tein muropohjan ja ohjeen kaivoin äitin Kotiruuasta. Siinnä käskettiin aloittamalla kahdensadan gramman voiklöntillä!! Eli nyt ei puhuta terveysruasta ..Toisaalta, pitäähän sitä rasvakerrosta jo alkaa kerätä talven varalle (jouluunkin on jo alle puoli vuotta!)

Sokeria armottoman voikasan päälle

Edellä mainittujen vatkaus! (Mustikoita lukuunottamatta)
Sekaan kolme munaa, ja lisää mörssäystä
Kuivat aineet kippoon; jauhot...

...leivinjauhe...
...ja vaniljasokeri!
Kuivat aineet märkien sekaan, nuin
Sekoitusta ja vatkausta, again
Jauhotettuun vuokaan levitin tuon taikinan, hiukan vaivalloisesti sillä kun delegoin velipuoleni jauhottamaan tuon astian normaalilla vehnäjauholla, se ei vissiin (tai, en tiedä?) ollut ihan idealistista jauhotusjauhoa, joten kun levitin nuolijalla taikinaa, taikina hinkkasi osan jauhotusjauhoista pois itseensä. Ja ei mennyt aivan yhtä sulavasti kuin elokuvissa! ..Olipas jauhoinen selitys

Mustikat melkein tasaiseksi vedetyn taikinan päälle
Mustikoitten päälle vielä tein tuommoisia rantuja, minkä jälkeen heitin koko setin uuniin 50 minuutiksi, 175 asteeseen (salkkareiden ajaksi, heh heh)
Ooh! Nättiä, täydellistä piirakkaa ..mitä
Tuommoinen suikale syötiin mun pikkuveljen kanssa sitten puoliksi kaffen kanssa, kun molemmat oltiin ihan turvonneita jo ennestään (ihte ainakin söin taikinaa hippasen, veljestä en tiedä mikä sitä turvotti)!

Tulos: Ai että oli hyvää! Ainoa moitinnan sana oli se, että kun mun piti laittaa vielä mustikoittenkin päälle ripaus sokeria (ja unohdin, hmm) ja ilman sitä oli ehkä vähän ei-niin-makeaa (onko sille olemassa sanaa suomen kielessä?). Muutekseen ehkä paras leivonnainen mitä oon ikinä tehnyt! Mulla on tapana ryssiä kaikki mihin liittyy taikinaa ja uuni, mutta tämä onnistui ihan yli odotusten! Paistoastekin oli täydellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti