maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kalaa sen silmin

Viime viikolla yksi päivä mulla oli iltavuoro, ja kokkasin sitten sitä ennen jotta saisin jotakin massuun tankattavaa ennen poikkeuksellisen rankoissa olosuhteissa (valtava väsymys ja puudutus, esim) toteutettavaa työvuoroa. Vitsikkäänä likkana päätin kokeilla myös jotain uutta nuiden kuvien suhteen, otin ne sitten mun fish-eye -objektiivilla, jonka sain synttärilahjaksi äidiltäni silloin kun musta tui täysi-ikäinen.

Yllä olevanlaisen "norjalaisen lohifileen" kävin edeltävänä iltana hankkimassa tuosta lähimarketista

Ensimmäinen jobi olikin laittaa potut kiehumaan, kun niissä mennee aina niin ikuisuus.

Siirryin lohta rillaamaan, löysin tuommosen ritilävehkeen...

...jolla sain lohifliunaleen nuinkin ovelasti aseteltua grilliin! Huom, ei vaaraa että se tipahtaisi grillin kiinteän ritilän välistä palamaan!

Suljin kannen grillistä ja seuraavaksi soossin vuoro, kumosin purkillisen Créme Fraisea (mun ikiomaan) astiaan

Maustoin sitä pippurilla ja sitruunamehulla

Kuin myös suolalla...

...ja tillillä

Ja that's it! Varsin simppeliä ruokaa. Kastikkeen lisäksi levitin perunoille nokareen voita, koska se vaan kuuluu siihen.

Tulos: Herkkua, herkkua! Äiti kehui tuota kastiketta ja mustakin se oli semi success, koska kun yleensä tehdään vastaavanlaista, tehdään se kermaviiliin. Tuo ranskankermahan on rasvaisempi ja täyteläisempi, jolloin kaikella logiikalla siitä tulee myös parempaa (rasvaista, aah) ..Ja niinhän siitä tuli. Yllätyin, miten helposti kalasta sain hyvää, kuvittelin polttavani sen tai räjäyttävän niillä grillikaasuilla, tjms. Vähän kosteaksi se jäi (hmm), mutta maistui kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti