tiistai 10. heinäkuuta 2012

Elä jätä huomiseen minkä voit syödä jo tänään

Kesä tulloo vihdoinkin ja kaikilla on kivaa ..eiku ei ihan kaikilla. Olen pahamaineisin valittaja ikinä. En siedä kylmää ja kuumuutta vielä vähemmän. Ahdistun kun aurinko porottaa niin kuvottavan läheltä että se hiostaa. Silloin tekis mieli vaan heittäytyä alastomaksi jalkatuulettimen eteen (kiitos äiti, joka ostit sen mulle viime kesänä!) No jaa, kesässä on yksi hyvä puoli, ja se on ruoka. Ruoka maistuu yksinkertaisesti paremmalta kesällä.
Eilen ajattelin pitkästä aikaa yllättää itseni jollain herkullisella ennen töihin lähtöä. Siipaloin alkuun kanafileitä...

...ja heitin ne sitten paistinpannulle tiristämään salmonellan pois

Tätä mä nimenomaan kesässä niin rakastan!! Tuoretta vihannesta ja marjoja ja hedelmää ja kaikkea raikasta! Paprikaa, sekä kesäsipulia ja porkkanaa, jotka kahmein töistä mukaani tuossa lauantaina
Nätisti viipaloituna ja siipaloituna edellä mainitut
Tässä välissä kahtoin kelloa ja sen jälkeen riisiaskista keittymisaikaa, minkä jälkeen totesin että mulla on tavaton kiire, kuten aina. Iskin siis riisit keittymään äkkiä
Salmonellan karattua kanoistani, levitin vihanneksetkin pannulle ja lämmittelin niitä kaikkia siinnä hetken.
Lämmittelyn jälkeen pähkinää peliin

Sweet chiliä, yksi mun ehdottomista heikkouksista. Laitoin suhteellisen vähän, ettei peitä kaikkia kivoja makuja
Tosi semisti vaan suolaa, samasta syystä kuin sweet chilin kanssa
..Sekä vielä viimeistelysipaus! Inkivääriä hiukkasen vain!
Riisin sekaan kammottavan terveellistä Keiju kasvisrasvalevitettä (koska en löytänyt jääkaapista oikeaa, rasvaista voita tuohon hätään, suatana)
Haloin vielä pari minitomaattia (Ai että ne on nannaa!) tuohon "salaatiksi" mukaan.

Tulos: Sanatonta ihailua! Tuurilla titanikkikin seilasi, mutta tämä ruoka oli jo aika lottovoitto mun tekemäksi. Eilen päivällä kun söin tuota, olin vain tosiaan hiljaa ja mätin ruokaa suuhuni. Osittain, koska oli kiire, osittain koska oli parasta herkkua pitkään aikaan. Raikas ja jotenkin toimiva kokonaisuus! Pähkinät kruunasi kaiken, ja riisiä parempaa lisuketta ei olisi tuohon voinut heittää. Jopa minitomaatit tuossa kyljessä vain korosti koko annosta. Ei herranjestas. Elämä on ihanaa!

Ps, kahdeksan vuorokautta sitten sain tietää pääseväni Vaasan ammattikorkeakouluun opiskelemaan. Se oli hieno hetki, ja pian kyseisen tiedon jälkeen maksoin saamani asuntotarjouksen takuuvuokran. Veikkaampa että syömisteni taso laskee viimeistään kun muutan, mutta olen silti eniten innoissani ja tehnyt jo hankintojakin, muun muassa ostin telkkarin sekä maailman ihanimman tiskiharjan:

Se on pinkki ja siinä on vaihtopää!! Pitäähän jokaisella itseään arvostavalla naisella olla tiskiharja, ja miksei sitten kerralla ostaisi nättiä ja kaksipäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti