maanantai 21. lokakuuta 2013

Raikasta heviä

Rankan mutta sitäkin mukavamman lomailun jälkeen oli parasta viimeisiksi lomapäiviksi palata ihan kotio ja nauttia syksystä. Sekä Vaasasta taas melkein viikon jälkeen. Ja lisäksi syödä jotakin mikä ei sisällä kasapäin rasvaa ja lisäaineita (Okei okei, ei myöskään pidä paikkaansa että vain olisin pöhöillyt, mutta ikävän paljon oli safkaaminen semmosta mässäilyä, ja voi sitä turvotuksen määrää).

Het kotiinpaluun jälkeisenä päivänä puuhasin äipän ohjeella tomsukeittoa! Oon tehnyt samaa pariin kertaan aina ihan aavistuksen hieman erilaisilla variaatioilla.

Kattilaan siis ensin "kuullottumaan" porkkanaa, palsternakkaa, purjoa, valkosipulia ja normisipulia. Tällä kertaa laitoin myös pikkasen tuoretta(?) chiliä, jääkaappilöytöjä siis.

Ajan n jälkeen kun setti näyttää ja tuoksuu hyvältä, sekaan ihan vettä, ja kiehumaan.

Jälleen epämääräisen ajan kuluttua (ts kun kaikki on suurinpiirtein pehmennyttä), soseeksi vain.

Kun seos on smoottia, sekaan tomsumurskaa. Viimeksi laitoin plaseerattua(?) tomaattia, koska se oli hiukan halvempaa, mutta lopputulos oli niin ikävä että päätin ettei se 15 senttiä ole niin justiinsa tässä kohtaa.

Mausteeksi iskin ainoastaan oregaanoa, koska raikkaus ja aidot maut jne

Ja tadaa! Kauniin punaista ja makuista.

Tulos: Tosiaan parin tekokerran jälkeen tää oli ylivoimaisesti onnistunein! Ekalla kerralla laitoin palsternakan sijasta bataattia (:D) ja toisella tosiaan sitä plaseerattua tomsua. Molemmissa em keitoissa oli jauhechiliä, joten se tuoreversio oli varmaan Se mikä teki tästä parasta! Ja murskatut tomaatit tietty. Omnom. Suht helppo, edullinen ja jotenkin puhdistava safka. Diggaan!

Keiton lisäksi päätin eilen eli sunnuntaina virkistävän kävelylenkin jälkeen puuhata hedelmäsmoottieta. Etsein kyllä jonnin verran ohjeita netistä mutta lopulta päätin etten jaksa muistaa mitään kauppalistaa ja että keksin siinnä hedelmien keskellä mitä tahdon mehuuni tunkea.

Banaani oli ihan klassikkovalinta.

Kiiviä. Hankala kuoria, en tiedä miten se olis kuulunut tehdä joten veistelin vain.

Ja mango. Luoja, otin mangon ihan uteliaisuudesta ja läpällä. En oo ennen kurkistanut mangon sisälle ja oli kyllä hankala operaatio saaha siitä edes pientä palaa irti. Kuten näkyy, aika epämääräisin ottein kynitty. Jälleen myös kuoriminen oli vaivalloista koska mangontapon jälkeen mulla oli kasa pieniä lohkoja tuota ja jokaisesta piti veistää erikseen. Huoh.

Blenderiin jääpalat ja aplarimehua sopivasti, ja sekaisin!

Tulos: Hassun väristä, näytti tosi epämääräiseltä mutta oli sitäkin parempaa! Niin raikasta ja herkullista. Lisäksi periaatteessa ihan yliterveellistä koska ei lainkaan lisättyä sokeria/rasvaa/mitään/jne. Eikä kovin tyyristä tämäkään tehdä, kuvassa olevia lasillisia (vaikka joo, eihän kukaan tuommoisesta oikeasti joisi järestään, se vain näyttää kuvassa hyvältä) tuli ehkä 10? ja hintaa nelisen euroa koko setille. Plus! Tästähän sais varmaan siistin kesäisen drinksunkin lisäämällä holia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti