tiistai 8. lokakuuta 2013

Nainen keittiössä

"Naisen paikka on keittiössä", vai onko? Ainakaan safkaa laittamassa. Maailman menestyneimmät ja tunnetuimmat kokit/ravintolanpitäjät ovat miehiä. Omassa parisuhteessani asiat ovat näin, enkä ole siitä kovin ylpeä. Isäpuoleni on loistava laittamaan ruokaa. Ei sen puoleen, on äitikin. Vaikka perheen ruokkiminen itsessään on kovin äidillinen ja naisellinen ajatus, ehkä silti gourmet-kokin merkit kuten tarkkuus, kova työtahti sekä järjestelmällisyys ovat enemmän ns. miehisiä piirteitä. 

Aihetta sen kummemmin vatvomatta, hyvä puoli tässä on se, että joka kerta kun intoudun tekemään fiinimmät safkat paremmalle puoliskolleni, se on valtava ja positiivinen yllätys. Suht helppo(?) tapa pitää toinen onnellisena.


Viimeisimpänä yllärinä siis uunivihanneksia, inspiraationa Citymarketin euron päivät. Mukana porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa sekä valko- ja tavallista sipulia.


..Plus vähän chiliä. Huonolla tarkennuksella, opettelen vasta manuaaliseen.


Öljyä.


Salt ja peppar, perus toimiva.


Uuniin lämpiämään "niin kauaksi aikaa kunnes näyttää hyvältä/alkaa haista palaneelta" (tällä kertaa edellä mainittu onneksi tuli ensin.)


Ja tadaa! Kello yhdentoista ja kahdentoista välissä siis kurpsahtaneita vihanneksia (ne olisi ilmeisesti pitänyt laittaa hieman erissä uuniin eri paistoaikojen tähden..), possua (halapaa ku mikä) sekä tekaisin tsatsikisoossin muiden kaveriksi tuomaan makua. (Jogurttiin vähän kurkkua, valkosipulia, suolaa ja pippuria)

Tulos: Kokonaisuus hyvä, mutta koska nyt puhutaan vaan kasvisosiosta niin pakko antaa miinusta. Tosiaan tuo kaikki samaan kasaan ja uuniin -taktiikka semisti kusi ainakin kesäkurpitsan ja valkosipuleiden kohdalla. Tsatsiki aika lailla paikkasi ne, ja liha varsinkin! Omnom. Mutta periaatteessa pelkät kasviksetkin hyvin tehtynä tsatsikin kanssa olisi menneet, ja ehkä vielä joskus kokeilen ja onnistun.

Lisäksi pääasia eli _yllätys, tervetuloa siistiin ja hyväntuoksuiseen kotiin jossa tarjolla on muutakin kuin "tee itse mitä löydät jääkaapista", onnistui. Ja onhan se nainen keittiössä aina yhtä hyvä ja toimiva vitsi, eikä ne sämpylät niin hankalia ole koota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti