sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hyvä lisuke, parempi ruoka

Viikko hurahti kohtuullisen nopiasti, kun rakas veljeni saapui seurakseni keskiviikosta lauantaihin ja tänään vähän vielä juhlistettiin kaverin/naapurin/mun keittiönsiivoojan synttäreitä. Muuton lähestyessä (Vaasan kämpän aion jättää jo ylihuomenna, hrr) rupeaa ahdistamaan se että pakastin sisältää vielä kohtuullisesti kaikkea kivaa. Muunmuassa purkillisen mansikoita otin sulamaan huomisaamulle (mansikkamaito kuullostais oikein terveellisen mukavalta viikonaloitukselta muuton ohessa!).

Mutta mutta. Tämä päivitys on omistettu lisukkeille. Eihän mikään parsa, paprika tai porsas olis hyvää pelkilteen. Eilen tehtiin läksiäisten jälkeiseen dagen efteriin tortilloja, ja sen lisäksi (kaiken muun kera toki) tuunasin vähän guacamolea. Se on helpoin ja nopein ja yks parhaista lisukkeista/sooseista mitä tiiän. Ultimaattisena tortillavinkkinä kerron vielä nopsasti ennen vaihtoehtotäytteestä perus kanoille ja jauhelihoille; Kaverilta napattu "resepti", eli kattilassa kuullotetut sipulit (valko- ja tava-), ruskeita papuja (purkki), tomaattimurskaa (purkki), mausteita (pippuri, suola, sokeri, chili), kiehautus ja done. Toimii!!

Jatketaan.


 Guancamole siis valmistui muutamassa minuutissa. Pari avokadoa, ne haarukalla mörssäksi. Sekaan ihan vähän sitruunamehua, sokeria, suolaa pippuria. Avot. Kuvaa itse seoksesta en ottanut enää tänään koska se menee sillai ruskeaksi. :D Mutta ei pilalle, hyvin maistui vielä tänäänkin!

Ja sitten pääasiaan eli kuukausi sitten sovittuun pihvi-iltaan synttärisankarin kanssa! Ahkerana ja näpsäkkänä tyttönä tein meille kaikille yrttimaustevoita.


 Ensimmäinen asiavirhe edellä, sillä pohjana pelkkää 60 %:sta margariinia. Hups. Löytyi jääkaapista, en jaksanut käydä hakemassa oikeeta voita. Kerron lopuksi, miten vaikutti tämä köyhäily ;-)


 Ihka ensimmäinen mauste; valkosipuli. Mun valkosipulipuristin on jo "muutettu", joten tyydyin vaan hakkeroimaan sipuliparat ihan tuusannuuskaksi. Hyvin toimi.


 Kuivattua basilikaa sekä timjamia. Meinasin alunperin ostaa tuoretta basilikaa MUTTA sehän maksoi 3.99 euroa tuossa lähi-Minimanissa. Ei terve. (Kuivatun sain 59:llä sentillä.)


 Tuore persiljaa sentään sain halvalla. Jee. Tuoreyrtit on parhaita! Sit kun olen rikas ja omistan parvekkeen, perustan sinne pikkuruisen yrttitarhan.


 Jälleen ihan ripaus sitruunaa. Pistin joku 4-7 tippaa. (:D)


 Nää perus viimeistelijät eli pippuri, suola sekä sokeri.


 Sitten tähän "haastavaan" osuuteen eli voin paketointi. Suoritin sen leivinpaperin avulla. Ensin siis koko työstettävä köntti paperille.


 ..Tämän jälkeen siitä aletaan muotoilemaan pötkilöä vetämällä leivinpaperi "kahtia" seoksen yli ja alkamalla vetämään sitä poispäin pötköstä. Pötkön muodosta sekä tahnasta pidetään kiinni toisella kädellä ja hitaasti hivutetaan siitä kivan mallista. 


 Tadaa! En oo ihan hyödytön nainen. Pötkön päät voi halutessa runtata mutta ei kai se välttämätöntä ole. Tämän jälkeen pakkaseen/jääkaappiin, riippuen vähän kuinka äkkiä se tahdotaan jähmettää. Jos tuubin viskaa pakkaseen, sitä on ehkä fiksua tasaisin välein vilkuilla ettei se jäädy. Sulattaminen on hankalampi prosessi.


 Ja tättärää! "Voit" valmiina annoksen päällä. Voi tätä onnea.

Tulos: Se margariini vs. voi -episodi siis. Voita käytettäessä tahnasta tulee huomattavasti jämäkämpää; margariini ei jähmettynyt kovaksi edes pakkasessa. Se oli koko ajan vähän löysä. Makua se ei varsinaisesti haitannut paitsi no, hienoinen margariinin ällörasvavivahde oli havaittavissa. Muuten ihan superhyvää!! Yrtit ja valkosipuli ja rasva nyt vaan toimii lihan kanssa. Plus että myö oltiin hankittu kivat nautapihvit jotka paistettiin puoliraaoiksi. 

Ravintolatasoa opiskelijapudjetilla!


 Lähikuvaa. Persiljat näyttää kivalta ja rakenteen margariinisuuskiin näkyy.


Vielä pakko kuvata mun ruokajuomat kun fine diningiin ryhdyttiin! Vasemmalla kesän tuttavuus eli kirsikkaolut. En osaa sanoin kuvailla, miten hyvää. Tää 0.25L maksaa useimmissa kaupoissa jonkun 2.90 e. Kallista yllinkyllin litkittäväksi mutta nautittavaksi sillointällöin menee. Oikealla itseasiassa kimpassa ostettu kevytviini. Hommahan meni näin, että oli tarkoitus ostaa porukalle viinipullo, mutta ei ehditty lauantaina käydä Alkossa joten bongattiin tämä kaveri Prismasta. Mieto alkoholijuoma, mutta maistui kuin viiniltä! Vähän mehumaista ja tanniinitonta mutta korvasi kyllä viinit hyvin. Kaikenkaikkiaan aika 5/5 ruokailuhetki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti