maanantai 16. helmikuuta 2015

Älä itke ota juures

Eilen oli ylihyvä ruokapäivä; Aamupäivällä väsättiin makkarasoppa (tai kaveri sen lähinnä teki, meitsi kuori vaan potut), sit korppuu ja kermajuustoo sen kaa. Eli taivas. Oon tosi ylpeä että siinä pienessä pippaloiden jälkeisessä dagen efterissä vedettiin vaan kattilallinen soppaa ja paketti leipää eikä tilattu rasvamättöjä ties mistä epämääräsiltä kiskoilta.

Tänään oli juurespäivä. Lanttu on mun lemppari ja porkkana, niin niitä listalla päivän lautasella! Lanttulaatikko on parasta jouluruokaa ja porkkanat on muuten vaan hyviä ihan sellasenaankin. Väsäsin uunijuureksia (ts niitä lanttuja ja porkkanoita sekä sit kahta sipulia, paprikaa ja sieniä) ja niitten kaa tsatsikii ja couscousii. 


Aluks pilkoin ne juurekset. Roheiks paloiks!

Porkkanan ja lantun sekaan hunajaa sulamaan uuniin..

..Ja öljyä! Paljon öljyä että ne oikein tirisee siellä uunissa.


 Öljyn ja hunajan päälle vähän suolaa ja pippuria. Ja setit uuniin.


 Kun edellä mainitut on uunissa, pilkoin "pehmeet" asiat eli sipulin, punasipulin ja paprikan. Sipuleita nyt tuli värin vuoks myös punaista koska satuin löytämään sitä jääkaapista.

Sipuleista normisipulin heitin vähän ennen että niistä lähtis se sipulin rasittava raakamaku, sitten punasipulit. Paprikat jäi oottamaan vielä seuralaisiaan.


 Paprikan kaveriks sieniä! Nää heitin ihan viimesillä hetkillä, kun nostin lämpötilaa 200:sta johonkin 250:een. Lisäks heitin vähän lisää öljyy, hunajaa, pippurii ja suolaa.


 Paprikoiden ja sienien vedellessä uunissa muiden kanssa pistin couscousin tulille toisinsanoen vettä kedenkeittimeen ja virtaa laitteeseen. Ja odottamaan. Veden ja couscousin suhde on mulle joka kerta ihan yhtä arvoitus. Nyt siitä tuli vähän al denteä, mutta hyvää!


 Vihkut vähän ennen poisottoa! Huomatkaa miten käyrä mun pelti on?!?


Tadaa! Sumea tausta peittää alleen mun törkysen leikkuulaudan. Oon pahoillani jos joku tarkkanäköinen siisti ihminen siitä pahastuu. Tsatsikin btw tein vanhalla ohjeella; http://hos-sofia.blogspot.fi/2012/08/monta-ateriaa-yksi-ratkaisu.html. Ilman sitruunaa tosin. Neljällä kynnellä ja random määrällä kurkkua.

Tulos: Niin hyvää kun odotinkin! Tsatsikia en oo syönyt aikoihin, oli hyvvee. Kasvikset onnistu tosi hyvin! Ne tirskuikin kyllä jo uunissa siihen malliin että olin että mmmmm. Varsin bueno, varmanpäälle ruoka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti