keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Pakkolomalla

Toissapäivänä testasin ensimmäistä kertaa uusia lahjaksi saatuja keittokirjoja! Pohjustukseksi täytyy sanoa että mulla on meneillään tän viikon ajan niin kutsuttu palkaton kesäloma, eli väliaika kun sanoin itseni irti toisesta työstä ja toisessa aloitan ajan x kuluttua. Alkuun olin onnellinen että jes, kesälomaa! Saan tehdä mitä vaan! Valvoa läpi yöt ja nauttia auringosta päivät! Vaan miten kävikään. Olen toivottoman tylsistynyt kun ei ole mitään "järkevää" tekemistä päivisin, toisin kuin sillon kun kävin töissä. Lähes sama tunne kuin mikä tuli säännöllisen koulunkäynnin loppumisen jälkeen (tosin kuukauden jäljessä, aluksi vapaus ja loma oli mieletöntä). Kai mussa on vikaa kun ei loma maistu.

Ruoka sensijaan onneksi maistuu, ja hyvin! Tosiaan, aiheeseen palatakseni, maanantaina tein äidille ruokaa kun se tuli töistä (ah, säännöllinen päivätyö!) Äitini tuntien tahdoin tehdä jotain kevyttä, raikasta. Etsein kreikkalaisen keittiön kirjastani Kreikkalaisen fetasalaatin ohjeen

"1. Kastike: sekoita pienessä kulhossa keskenään öljy, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri, suola ja pippuri. Pane sivuun. --"

Ohjeessa puhuttiin "ekstra-neitsytoliiviöljystä", löysin kaapista tipan jonkunlaista oliiviöljyä mutta ekstrat ja neitsyyt jäivät sikseen, suurimman osan valutin rypsiöljyä, öljy kuin öljy?

Se sitruunamehu
Puristettu valkosipulinkynsi

Suola, sokeri ja pippuri.
Level one, completed!

"-- 2. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi (noin 2,5cm). Pane jäävuorisalaatti, tomaatit ja kurkku salaattikulhoon. Ripottele päälle juusto ja sekoita. --"

Pilkottu salaatti...

Neljä tomaattia

Sekä nätisti siipaloitu kurkku!

Jooh, kakkosvaihetta en ihan täydellisesti suorittanut, ostin valmiiksi pilkottuja fetajuustokuutioita!!! Damn, me criminal! (Ah, huomaa että olen kirjoittanut Cum Lauden a-englannista, tämäkin teksti täynnä nerokkaita small talk lauseita)

"-- 3. Vatkaa kastiketta ennen tarjoilua, kaada salaatinlehdeille ja sekoita. Ripottele päälle oliiveja ja pilkottuja yrttejä ja tarjoile."

Oho, huomasin juuri kun tuota ohjetta kirjoitin, etten tosiaan ruvennut vatkaamaan kastiketta vaan iskin sen vain salaatin päälle brutaalisti. Hm?

Aineslistassa puhuttiin kahdestatoista oliivista (!?) mutta minä suuruudenhulluna ripottelin ainakin puolitoistakertaisen annoksen oliiveja salaattiini!
Niistä yrteistä, aineslistassa oli komea merkintä; "2rkl pilkottuja yrttejä, esim. oreganoa, sileälehtistä persiljaa, minttua tai basilikaa". Minähän en jaksa/viitsi/jaksa varsinkaan panostaa nuin paljoa, joten etsin enemmän tai vähemmän sileälehtistä kuivattua persiljaa (edelleenkin tuo hämmentävä pussukka, josta pääsi myös lihapullille persiljaa)

Ja tarjolle! (Itselleni, narsistista)
Tulos: Tuli muuten hyvää salaattia! Kastike oli tämän jutun pointti selvästi. Tosin edellä mainittu kastikkeen vatkaamisen unohtaminen ennen sekaankaatoa saattoi vaikuttaa siihen, että lautasen pohjalle jäi hieman ylisitruunainen, kirpeä, veden koostumusta tapaileva liemi. Oikein maistuvaa salaattia silti! Lisukkeena söin jotain kaura-ihme-leipää, jota jäi vissiin meidän viidestä voileipäkakusta yli (ei näy kuvasta sillä söin sitä vasta myöhemmin tuona päivänä salaatin kanssa, salaatti tosiaan kesti mun ja äitin syömistahdilla koko päivän ruokana).

Jokatapauksessa, sangen onnistunut kokeilu!

Ps, en tiedä muistinko mainita että sain lahjaksi äidiltäni ja sen mieheltä oman ihanaakin ihanamman läppärin!! En ole ikinä omistanut varmasti mitään näin arvokasta (ei ainakaan äkkiseltään tule mieleen), lisäksi olen veljen kanssa tapellut aktiivisesti tietokonevuoroista siitä asti, kun vuonna 2005 äiti osti meille kunnon pöytäkoneen (edelleen tuolla "käytössä", lainausmerkit koska se on hidas ja typerä ja tukossa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti